søndag den 17. januar 2010

Rugbrød med gulerod, kartoffel og hørfrø

Honningsurdej:
Dag 1: 1 dl vand, 3 spsk groft rugmel, 3 spsk hvedemel, 1 spsk honning og et lille stykke gær(på str. med en ært) - rør det hele sammen og stil det varmt.(gerne omk. 30 grader)
Dag 3: 1/2 dl vand, 1 spsk groft rugmel, 2 spsk hvedemel - rør indgredienserne i surdejen og lad den stå lunt et par dage til den bobler og lugter syrligt



Alt surdejen
300 g mel
3 1/2 dl vand
1 hvidtøl
1 1/2 spsk groft salt
300 g knækkede rugkerner
* Rør alle ingredienser sammen og lad dejen stå lunt i ca 6 timer)- tag ca 300 g af til surdej, og stil surdejen i køleskabet til du skal bruge den igen. Surdejen bliver bedre og bedre jo mere du bruger den.

2 revne gulerødder
2 revne kartofler(gerne kogte kartofler)
300 g groft rugmel
en håndfuld hørfrø
*rør evt. det hele sammen om aftenen og lad dejen stå til næste morgen
Bages ved 180 grader i ca 1 1/2 time

1 kommentar:

  1. Hejsa.Du skriver 300g mel ,men ikke hvilken slags mel ?

    SvarSlet