søndag den 17. januar 2010

Grydebrød, Louisebrød, "Verdens nemmeste brød"...kært barn har mange navne

Bland 2 dl. havregryn, 5 dl hvedemel, 1 tsk tørgær, 2 tsk groft salt og ca 4 dl vand sammen. Det skal ikke æltes, men blot kæres sammen.
Lad dejen hvile i ca. 14 timer(lav den om aftenen, så du kan bage den om morgenen)
Sæt ovnen på 250 grader og stil en ildfastgryde med låg i ovnen.
Vend dejen i lidt hvedemel og lad den hvile mens ovn og gryde varmer op. Når de er varme drysses der med lidt havgregryn eller lign i bunden af gryden og brødet lægges i. Den bages med låg i ca 45 min og ca 10 min uden låg. Brødet er færdig når den har en fin gylden farve og "lyder hult" når du banker på det. Det er super godt det her og virker lidt som et stenovnsbrød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar