Server med de ristede svampe, 2 spsk hakket persille - server det evt sammen med et godt brød og en frisk tomatsalat - DISSE STÅR IKKE PÅ INDKØBSLISTEN
TIRSDAG:4 store løg skæres i tynde ringe og svitses bløde i 25 g smør, ved svag varme under låg. Når de bgynder at blive brune drysses der 1 spsk mel over- rør rundt til det hele er lysebrunt. Hæld 1/2 glas hvidvin og 1 1/2 l oksebouillon over og lad det simre ved svag varme i ca 20 min. Rist de 4 skiver brød uden skorpe.Hæld suppe i 4 ildfase suppeskåle eller lign. og drys 100 g gruyereost over. De gratineres under ovnens grill.
ONSDAG:Skyl hanen/kyllingen og dup den tør. Parter den i 6-8 stykker og krydr med salt/peber. Smelt 4 spsk smør og svits kødet gyldent. Tilsæt 100 g røget mager flæsk i tern, 2 timian/rosmarin/salviekviste, 2 lauerbærblade, 1 porre i tynde ringe, 1 bt forårsløg i tynde ringe, 1 gulerod i skiver, 3 fed grofthakket hvidløg og hæld 1 l. hvidvin over. Tilsæt 200 g rensede svampe og lad det hele simre i ca 45 min. Tilsæt 2 cl cognac og drys med 3 spsk hakket persille. Server med løskogte ris
TORSDAG: Lav en mørdej af 150 g mel, en smule salt, 5 spsk smør og et æg. Tryk dejen flad og lad den hvile i køleskabet i mindst 2 timer(siger de!!!)Rul dejen ud og læg den i en tærteform og forbag den ved 220 g i ca 10 min.
Rist 200 g magert røget flæsk let på en pande. Pisk 2 æg sammen med 1 1/4 creme fraiche og krydr med revet muskat og peber og en lille smule salt. Fordel ternene på den forbagte dej, 200 g gruyereost og æggemassen. Bages ved 220 grader i 25 min. En ægte franskmand ville nok bare spise denne tærte med et køligt glas hvidvin, men måske ikke en grønsalat kunne være godt til. Det er op til dig.
FREDAG: Skær skinden af 600 g laksefilet - skær fisken på skrå i 1 cm tykke skiver og fordel saften af 1 citron over dem. Pensl et ildfast fad med smør og fordel laksesiverne deri.Krydr med salt og peber. Svits 2 skalotteløg, i 1 spsk smør. Tilsæt 4 cl sherry, 1 1/2 dl fiskefond og lad den koge lidt ind. Tilsæt 2 dl creme fraiche og tag den af varmen. Pisk 1 dl piskefløde stiv og bland den sammen med saucen og hæld derefter saucen over laksen. Gratiner dem i 10 min ved 220. Serveres med friskkogt tagliatelle og dampet spinat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar