Velkommen alle madglade mennesker. Denne blog vil komme til at indeholde en masse ting om mad, opskrifter, lækkert køkkenlir, anmeldelser af restauranter, forslag til temafester, menuer etc. Jeg vil skrive løst og fast om forskellige madoplevelser og betragtninger fra min egen lille madverden. Bon appetit - og lad os så få noget at spise
søndag den 24. januar 2010
Æblekage de luxe
Mørdej:
175 g smør
250 g hvedemel
1/2 tsk salt
100 g sukker
1 æg
2 spsk fløde
* Bland alle ingredienser sammen, og stil den koldt i ca 1 time. Rul den derefter ud- skær to cirkler ud på størrelse med en springform og brug resten af dejen til siderne.
Fyld:
1 kg æbler
1 tsk kanel
3/4 dl sukker
1 håndfuld hakkede hasselnødder
*Skær æblerne i tynde skiver, og fyld formen med alt fyldet. Læg låget på toppen.
Remonce:
60 g smør
60 g suker
1/2 dl hakkede mandler
* Rør remoncen sammen og fordel den oven på låget, og prik let med en gaffel over hele låget
Bages ved 200 grader i ca 50 min og serveres med creme fraiche eller letpisket flødeskum
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar