søndag den 24. januar 2010

Æblekage de luxe













Mørdej:
175 g smør
250 g hvedemel
1/2 tsk salt
100 g sukker
1 æg
2 spsk fløde
* Bland alle ingredienser sammen, og stil den koldt i ca 1 time. Rul den derefter ud- skær to cirkler ud på størrelse med en springform og brug resten af dejen til siderne.
Fyld:
1 kg æbler
1 tsk kanel
3/4 dl sukker
1 håndfuld hakkede hasselnødder
*Skær æblerne i tynde skiver, og fyld formen med alt fyldet. Læg låget på toppen.
Remonce:
60 g smør
60 g suker
1/2 dl hakkede mandler
* Rør remoncen sammen og fordel den oven på låget, og prik let med en gaffel over hele låget
Bages ved 200 grader i ca 50 min og serveres med creme fraiche eller letpisket flødeskum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar