Mandag: Bland fiskefarsen med revet citronskal fra en hel citron og hakket røget laks.
Skræl 800 gr kartofler i brede skiver, tilsæt lidt olie og maldonsalt og bad den i ovnen på 200 grader i ca. 30 min.
Bland 2 dl cremefraiche med sennep og citronskal fra 1/2 citron + saft fra 1/2 citron. Krydr godt med salt og peber.
Skræl en halv selleri og skær den i tynde tændstikker eller riv den groft. Bland den sammen med dressingen. Bland hakket persille i.
Tirsdag: Kog en hel kylling i ca.1 1/2med bladselleri, 10 peberkorn, 2 skrællede gulerødder, 1 løg i kvarte og 1 spsk groft salt til den er mør- ca en time. Pil kødet fra skroget og gem det mørke kød(lår og vinger) til risottoen torsdag. Tag ca halvdelen af kogelagen og gem til torsdag og bring resten op til kogepunktet og kog gulerodstern deri til de er knap møre - tilsæt en smørbolle bestående af to spsk blødt spør rørt sammen med 3 spsk mel, og lad smørbollen koge ud i kogelagen. Rør efter et par min og lad bollen jævne saucen. Tilsæt 2 dl ærter, kyllingkød i tern og smag til med salt og peber. Drys med hakket persille og spis frikasse´en med et grydebrød og evt. kogte kartofler
Onsdag: Dej: 1/2 pakke gær opløses i 6 dl lunt vand. Tilsæt 1 spsk salt og mel til du kan ælte den sammen. Hæv i et par timer eller til dobbelt størrelse.
Skræl ca 8 mellemstore kartofler og skær den ud i tynde skiver.
Blend to bt basilikum med 2 fed hvidløg, salt og peber og olie til den har en god grødet konsistens.
Del dejen i to og rul dem tynd ud. Fordel basilikumolien på, revet parmesanost og de tynde skiver kartoffel. Bges i ovnen i ca 25 min ved 250 grader
Skyl salaten og del den i grove stykker. Rist mandlerne på en pande og køl af. Bland salat med mandler og granatæblekerner.
Torsdag:Rist en bakke champignons på høj varme på en pande.Kog kogelagen fra i tirsdag op til kogepunktet og lad den stå på komfuret.Hak et løg fint og steg den i lidt smør- den må ikke få farve. Tilsæt ca 4 dl risottoris, og lad dem svitse sammen med løgene. Tilsæt et glas hvidvin og lad den koge helt væk. Tilsæt derefter lidt kogalade af gangen og lad den hele tiden kogevæk før du tilsætter ny lage. Bliv ved til risene er møre- konsistensen skal ikke være fast, men flyde ud på tallerknen. Tilsæt en rundfuld revet parmesanost, 1 del ærter, ristede champignons og kyllingerester og smag til med salt og friskkværnet peber.
fredag:Rør farsen sammen med knap 1 1/2 tsk groft salt,så den bliver meget fast. Hak eller blend et løg fint og bland den med farsen. Tilsæt to æg, ca. 2 1/2 del mælk og ca 5 spsk mel og RIGELIGT med peber. Stil farsen i køleskabet i ca 1/2 time.
Skræl resten af sellerien fra mandag og skær den i grove stave og gør det samme med ca 8 rødbeder. Fordel dem på en bageplade, drys med lidt olie og salt og evt. timian og hvidløg og bag dem ved 200 grader i ca 45 min. Lav en dressing med 1 1/2 mayo + samme mængde cremefraiche, 2 spsk hvidvinseddike, 1 spsk sukker og smag til med salt og peber.
Riv gulerødder, og skær bladselleri og hvidkål i fine, tynde stave. Riv et æble og hak forårsløgene fint. Bland det hele sammen. Steg frikadellerne i RIGELIGT smør
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer:
Send en kommentar