mandag den 22. februar 2010

OPSKRIFTER UGE 8

Man: Bland oksekød m. 2 fed hvidløg, hakket persille, tørret basilikum og salt/peber.
Form farsen til små kugler og steg dem på en pande.
Tomatsauce: Lav evt dobbelt portion, så der er sauce til torsdag.Hak 1 løg,2 stængler bladselleri, 2 fed hvidløg fint og svits dem på en pande. Tilsæt 2 dåser flåede tomater og et par spsk hvidvinseddike og lide sukker+salt og peber. Lad det koge godt sammen og tilsæt kødbollerne i saucen.
Tirs: Kog ærterne i ca 45 min med lauerbærblade,. Sauter 3 porrer skåret i ringe i smør i en stor gryde, tilsæt 3 gulerødder 250 g kartofler og 2 pastinakker i tern og kog i ca 10 min. Blend ærterne med grøntsagsvand. Tilsæt de kogte grøntsager med timianblade. Smag til med eddike og salt og peber. Serveres med groft brød og grov sennep.
Ons:Svits et finthakket løg i olie. Tilsæt kyllingebryst i strimler og 4 fed finthakket hvidløg. Tilsæt 2 spsk yikka curry og 2 dåser kokosmælk. Lad retten koge på- tilsætsalt, peber og 1 1/2 spsk muscovadosukker. Lad det simre i ca 20 min. Tilsæt 400 g hakkede mandler og 2 spsk finthakket ingefær, og lad det simre til det bliver tykt og cremet.
Mangochutney: Svits 2 finthakkede løg i olie, tilsæt 1 mango i tern, 2 spsk finthakket ingefær og hakket chili og svits det sammen. Tilsæt 4 spsk eddike og lad det koge ind. Tilsæt 2 spsk musc. sukker og ananas og lad det simre ved svag varme i ca 20 min. Smag til med salt og peber. Serveres med ris
Tors: Steg fiskedellerne på en pande i lidt fedtstof. Lun saucen fra i mandags op og kog ris.
Fre: Rens kyllingen. Kom skal fra en citron, 2 fed hvidløg og rosmarin i en morter eller blender og knus det til en pasta. Løsn forsigtigt skindet fra kyllingen og kom blandingen mellem kødet og skindet. Gnid skindet med salt og peber og drys lid olie over. Bag den i ovnen i ca 1 1/4 time ved 200 grader. Sæt flødekartofler ind i ovnen efter 15 min.
Flødekartofler: Læg 1 kg skrællede kartofler i skiver i et fad med saft of skal fra 1 citron og 2 fe hvidløg i tynde skiver. Drys med slat og peber og tilsæt 4 dl fløde. Bages i ca 1 time ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar