søndag den 7. februar 2010

Opskrifter uge 6

MAN: Skær 600 g bov/klump i 2x2 cm tern. Svits et hakket løg i 3 spsk smør og tilsæt 2 fed finthakkede hvidløg. Tilsæt kødet og krydr med salt, 2 tsk kommen og 3 spsk paprika. Hæld 1-2 liter vand over og lad suppen koge i ca. 3o min. Skær peberfrugterne i tykke strimler, og skær 1 gulerod,1 persillerod, 2 tomater, 2 stængler bladselleri og 400 gr kartofler i tern og hæld dem i gryden. Kog yderligere 20 min. Tilsæt suppehorn og kog dem med. Serveres med et godt brød)
TIRS: Skær broccolien i små buketter og kog dem møre i letsaltet vand i ca fem min. Hak dem groft. Kom stykkerne på en pande med 1 fed hvidløg i skiver, stjerneanis og olivenolie og lad den simre i ca 3 min. Kog pastaen. Sorter stjerneanis fra og bland broccolien med pasta og friskrevet parmesan.
ONS: Smelt 50 g smør og tilsæt 2-3 spsk mel tilsæt ½ til ¾ l. mælk lidt af gangen til den tykner. Tilsæt 100 g revet parmesan, 1 spsk dijon, citronsaft og smag til med hakket estragon og salt og peber.
Blend 2 skiver brød i en foodprocessor og bland med 50 g revet parmesan, citronskal og 3 spsk olivenolie. Rens 4 porrer og halver dem og læg dem i et ildfast fad. Læg 300 g fintskåret skinke over og hæld sovsen over det hele. Fordel derefter brødblandingen over. Bages ved 180 grader i 40 til 45 min. Server en grøn salat til
TORS: http://www.dr.dk/DR2/Spise+med+Price/Programmer/Program8.htm?image=4
FRE: Aioli: blend 2 fed hvidløg, ca 4 cl rødvinseddike, 2 spsk grov sennep, citronsaft fra ½ citron og to æggeblommer. Tilsæt langsomt 2 ½ dl planteolie til konsistensen er god.
Tomatsalsa: skær 1 zittauerløg i grove skiver og kom dem i en gryde med 1 dåse flåede tomater og 2 tomater i tern, 50 g brun farin og 1 lille glas afdryppede jalapenos. Lad den simre i ca 30 min, og blend den herefter kort med frisk koriander. Smages til med salt og peber.
Guacamole: Hak kødet fra 2 avokadoer, ca 1 dl creme fraiche, 1 fed hvidløg, spidskommen, chili og citronsaft sammen til konsistensen er god. Smages til med salt og peber.Steg bøfferne og læg dem i de lunede boller med salsa, aioli, guacamole, salat, jalapenos, rødløg og cheddarost

Ingen kommentarer:

Send en kommentar