fredag den 3. december 2010

Låge nr.3: Retro morgenmad- hjemmelavet Øllebrød med iskold,pisket fløde
















Er der noget mere hyggeligt end hjemmelavet øllebrød en kold december morgen? Efter min mening er det den ultimative form for "comfort food".
Hvis du ikke kan huske hvornår du sidst har fået en skoldhed øllebrød, så er det vist på tide at oplive den gamle klassiker igen.

Tag ca 300 g daggammelt rugbrød, brød det og læg det i en gryde, og dæk med ca 8 dl vand.Lad det stå til dagen efter.
Tilsæt ca 7 dl hvidtøl hvis du har eller blot samme mængde vand.
Lad det koge op og skru ned for varmen, så det står og simrer i ca 15 min. Hvis der er brugt brød med kerner skal det hele sies og puttes tilbage i gryden.
Smag til mad ca. 1/2 dl rørsukker og evt revet citronskal
Jeg putter nogen gange en skefuld blå birkes i for at give lidt "bid"
Toppes selvfølgeligt med rigeligt pisket og iskoldt flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar