torsdag den 2. december 2010

Låge nr 2: Braiseret rødkål
















Opskriften på den mest fantastiske rødkål, som sagtens kan genopvarmes eller fryses ned. Undertegnede anbefaler man laver en god stor portion.

Snit et halvt(stort) rødkål fint. Skræl og 5 gode madæbler, og skær dem i mindre tern. Skær 4 alm. løg og 2 fed hvidløg i fine små tern. Bland 2 tsk st.nelliker, 2 tsk st. kanel og 1/4 revet muskatnød.
Smør et ildfastfad med smør, og fordel rødkål, løg, hvidløg og krydderier  og lidt rørsukker(ca. 5 spsk til hele portionen). Fortsæt de forskellige lag til alle råvarer er brugt. Hæld 3 spsk balsamico over og fordel nogle gode smørklatter over. Læg låg på eller staniol over, og stil faden i ovnen i ca. 1 1/2- 2 timer ved 150 grader. Husk at røre rundt undervejs.

1 kommentar:

  1. Tror jeg skal prøve denne udgave. Jeg har lavet forskellige udgaver i pande nogle gange, men det her lyder virkelig lækkert :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet