Clafoutis til 6-8 personer.
Clafoutisen er er af de mest perfekte franske desserter. Den er så svampet og lækker og man slet ikke kan stoppe igen, og minder mest af alt om en gigantis blød og tyk pandekage.
Normalt bruger man kirsebær, men da haven bugner af store, fede og skinnende solbær forsøgte jeg mig med disse. Jeg bruger Brd. Prices opskrift på Clafoutis, og benytter mig så i stedet af solbær fremfor kirsebær(om i øvrigt også er fuldkommen fremragende).
Opskriften er som følgende:
½ kg. friske solbær dryset med ca en 1/2- 1 dl sukker afhængig af bærrets sødme
100 gr. mel, evt. lidt mere
100 gr. sukker
et nip salt
4 æg
2 æggeblommer
ca. 5 dl sødmælk
2-3 cl rom
flormelis
evt. lidt ekstra sukker
100 gr. mel, evt. lidt mere
100 gr. sukker
et nip salt
4 æg
2 æggeblommer
ca. 5 dl sødmælk
2-3 cl rom
flormelis
evt. lidt ekstra sukker
Bland en pandekagedej af de øvrige ingredienser. Hæld halvdelen af dejen i en smurt tærteform og bag den i ca. 10 minutter i en 190 grader varm ovn.
Tag den så ud og fordel kirsebærrene på bunden og hæld resten af dejen over. Bag kagen færdig i ca. ½ time til den er hævet op og er gyldenbrun. Lad den køle lidt af og servér så med flormelis drysset over.
Uhm, den ser god ud. Lækker variant med solbær :-)
SvarSlet