Rabarbersoufflee med vanillecreme
Soufflee:
Læg 200 g rabarber, skåret i fine stave i en fad, og drys med 100 g flormelis - lad det trække i 2 timer.
Varm ovnen op til 160 grader. Smår et ildfastfad eller form og drys den med sukker. Pisk 4 æggehvider stive i en skål. Bring 40 g sukker og 2 spsk vand i kog i en gryde, tilsæt rabarber og lad det koge i 2 min.
Hæld rabarberblandingen over æggehviderne og pisk i 1 min. Fordel blandingen i et eller flere forme og bad den i 25 min. Serveres straks med vanillecreme.
Vanillecreme:
Put 5 dl sødmælk og 15 g hjemmelavet vanillesukker i en gryde og bring det næsten i kog. Tag gryden f varmen. Pisk 4 æggeblommer med 130 g sukker til en lys og luftig masse. Hæld mælken i af flere omgange og pisk. Når det hele er blandet sammen hældes det tilbage i gryde og sættes på et blus ved lav varme. Der skal røres konstant og i lang tid. Fortsæt til massen bliver tyk og kn dække bagsiden af en ske.
Den kan serveres både varm og kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar