onsdag den 5. februar 2014

Himmelske kardemommekys

Jeg har fået et afhængighedsforhold til kardemomme. Underligt nok, for jeg har egentlig aldrig rigtig forstået krydderiets berettigelse. Før nu altså! Men nu står den altså på kardemomme, med kardemomme på. Og så lige lidt mere kardemomme. Tror fascinationen kom efter at have smagt Meyers Kanelsnurrer. Ååååhhh kanel, kardemomme og SMØR!!! Aldrig nogen dårlig kombination.
Men altså, der eksperimenteres med kardemomme, og det lykkes(for det meste).
Mit nyeste eksperiment er de såkaldte Himmelske kardemommekys, som overskriften antyder. Jeg lavede dem til en 40 års fødselsdag i weekenden. Og de tog kegler- sprøde, søde og med en kardemommesmag, som blev ved med at udvikle sig i munden. Herligt!


















2 æggehvider
125 g (2 dl) sukker
1 tsk friskkværnet kardemomme

Tænd ovnen på 125 grader.
Pisk først æggehviderne stive, og tilsæt derefter sukkeret i lidt ad gangen. Vend kardemommen i.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fyld en sprøjtepose marengmassen.  Sprøjt små marengs ud på bagepladen - ca. 25 stk.
Bagetid ca. 2 timer eller til de er tørre og sprøde.