lørdag den 28. april 2012

Sintabar, Haifa

Sashimi med timian, rødbede og radisser,
Fyldt blæksprutte med brødkrummer og krydret smørsauce
Banankage med butterdej, karamelsauce og vanilleis

lørdag den 14. april 2012

Camel på Dado Zamir Beach

Kommer man nogensinde forbi Haifa i Israel, skal man helt sikkert bevæge sig ned til stranden Dado Zamir beach, som ligger bag Haifa station.
Den fantastisk promenade langs stranden er et besøg værd i sig selv, men trænger man til noget mad eller drikke, skal man sætte sig ind i skyggen hos Camel. Der serveres fantastiske, læskende friskpressede juicer, frozen drinks og dejligt mad. Man kan side og nyde sin menu mens man kigger ud over stranden, og de promenerende badegæster-aaaahhh

Egyptian snack m. hummus, tahinsauce og falafel

Goddag speltpandekage

Nu er jeg normalt ikke fortaler for, at røre ved noget, der allerede er godt og fungerer. Nye tendenser såsom mayonaise lavet på mandler og andre underlige ting giver mig kropper. Så nej, jeg er ikke bange for de moderne, hvide dræbere(mælk, hvede os sukker). Men når man nu bor i Israel for tiden, og der lige har været en hele uge med Pesach(ingen mel, øl, gær etc), og man desuden bare SKAL have pandekager NU, så må man ty til andre metoder. Derfor speltpandekager, og som faktisk viste sig at være utrolig gode. En forstokket kogekone som mig kan åbenbart omvendes.

Speltpandekager ca. 6 stk

2 æg
2 dl mælk
1 dl øl
1 tsk sukker
1/2 tsk salt
ca. 200 gr fuldkornsspeltmelt(siet)
50 g smeltet smør.
Det hele røres sammen og hviler i køleskabet i ca. 1/2 time
Speltpandekager med galiamelon, kiwi, passionfrugt, jordbær  og honning.