fredag den 30. april 2010

Jeg elsker, elsker, elsker Julia Child...

Jeg har endelig fået set Nora Ephrons filmatisering af Julie&Julia, og hvis man ikke allerede bloggede om mad, kunne man kun får lyst til at starte med det. Jeg er så glad helt ned i maven, og kan slet ikke få armene ned. Meryl Streep leverer en Julia Child, som er lige til at æde - hun er simpelthen så skør og skøn.
Kan kune anbefale den til alle med en lille smule interesse for mad, om det så er at lave den eller blot at spise den. Fabelagtig film. Se den.
Læs Julie Powells blog, og find ud af hvordan det hele startede. http://blogs.salon.com/0001399/

søndag den 25. april 2010

Smag på Ebeltoft






























Super hyggelig cafe i det skønne Ebeltoft med en masse lækre specialiteter, såsom lækkert brød, pestoer, hummus etc
Stedet fungerer også som specialkøbmand, hvor de sælger ud af deres hjemmelavede varer - de sælger nogle helt fantastisk brød.
Om sommeren kan man nyde den hyggelige og frodige gårdhave, som hører til stedet. Helt sikkert værd at besøge, hvis man i sommer skal en smut til det østjyske.
Smag
smag@mad.dk
Skindergade 5
8400 Ebeltoft
35141114

torsdag den 22. april 2010

Then we took Berlin vol. 3 - Loteria supper club



Fantastisk koncept, som er ved at sprede sig over hele verden. Private personer inviterer til intim dinner soire.Ved Loteria supper club er det Rosemary og Joe der inviterer dig ind i deres egen private hyggelige stue malet i en mørk rød farve.
Vi havde bestilt plads til fire, og ud over os kom fire andre personer, som havde relation til de to værter gennem deres studier i Berlin.
Som velkomsdrinks stod der fantastiske og ikke mindst meget stærke margeritas, og grydrede mexikanske kødboller i tomatsauce, som man kunne gå og spise med en lille tandstik.
Derefter stod den på blandt andet ceviche af torsk, langtidsbagte ribs og en fabelagtig polentakage med chokolade is.
Det var en rigtig sjov oplevelse at træde ind i en privat lejlighed, som en ven af huset. Rosemary og Joe, var de perfekte værter, og forstod virkelig af få en til at føle sig velkommen.
For blot 50 euro kan du få en rigtig hyggelig aften, med super lækker med lavet af de to californiske levefolk.
Det er helt sikkert værd at prøve.
http://loteriasupperclub.blogspot.com/

onsdag den 21. april 2010

Nice to know - what to do

Super cool blog med anbefalinger om alt fra mad til streetart i verdens forskellige byer.
Spot de fine ugler - -de har helt sikkert været i din by;)


http://www.indigogenau.blogspot.com/

tirsdag den 20. april 2010

Then we took Berlin vol. 2

"TAUSEND"
Vi ankom 4 personer til en suspekt beliggenhed under en jernbane, og med en stor metaldør med tallet 11 malet på. Men inde bag døren gemmer der sig et usædvanligt miljø, som i den grad emmer af rigtig god stil.
Bag navnet "Tausend" gemmer der sig den mest fantastisk og cool bar, og ikke mindst et fabelagtigt køkken.
Man træder som det første ind i baren, som har den største bardisk jeg nogensinde har set. Bag disken går der selvfølgelig meget nydelige og ikke mindst selvbevidste unge mænd rundt i et meget roligt tempo, og forbereder til aftenens rykind i selve baren. 
Selve loftet er hvælvet, som en gammeldags togvogn, og beklædt med adskillige lag af spejle og for enden troner en instellation af lys, formet som en motor.
I midten af baren ligger der en lille gang, som fører ind til den hyggeligste restaurant, med et åbent køkken, hvor 3 lydløse asiatiske kokke frembringer fantastiske og perfekte små kunstværker. Restauranten kan vel rumme små 50 mennesker, og de fem tjenere havde så stort et overskud og overblik, at vi ikke på noget tidspunkt manglede hverken mad eller vin. Tjernerne kom på skift hen til bordet, og vi fik aldrig stillet det samme spørgsmål to gange. De havde så styr på det. Det var også en fornøjelse, at man for en gangs skyld havde voksne tjenere, og ikke gymnasieelever der skal tjene til studierne.
Det er så svært at beskrive "Tausend" med ord - det skal opleves. 
For 2 flasker bobler, sushi, sticks, hovedret, dessert og kaffe, kom vi af med sølle 500 kr per mand. 
Efter middagen er der ikke andet at gøre end at sætte sig ud i baren, hvor man også må ryge, og nyde godt af det store og indbydende drinkskort. Jeg vil som det første anbefale en "Pink Mojito".
www.tausendberlin.com

mandag den 19. april 2010

Then we took Berlin vol. 1

I påsken var jeg sammen med nogle gode venner og min mand en tur i Berlin. Vi var ude og spise de mest fantastiske og spøjse steder, som jeg er nødt til at anbefale her.Jeg vil gøre reklame for tre spsisesteder, som var meget forskellige- både i forhold til det visuelle udtryk og selve konceptet.
Første aften var vi på Zagerus Projekt Koch/Kunst http://www.zagreus.net/, som mest af alt ligende et mindre galeri. Ulrich Krauss, som både er kok, galerist og kunstner stod for menuen for aftenen. Helt tilfældigt havde vi ramt aftenen for hans 10 års jubilæum. Vi sad ved et stort bord til 16 personer, og havde en fantastisk aften med sjove og interessante mennesker vi ikke kendte og en masse skønt med og vin.
Ulrich Krauss, Brunnenstraße 9a (Hinterhof) 10119 Berlin, Information und Reservierung unter 030 28 09 56 40.




torsdag den 8. april 2010













Deconstructed Gin & Tonic
Gin og lemon sorbet, med tonic gele, enebærsauce og karamel
Tosset, tosset dessert fra El Bulli

Nr. 2














Langtidsstegt mørbrad(60 grader i 6 timer) med svampe og lufttørret skinke.
Gulerodssouffle, parmesanspiral og svampeskum

Kællingeaften med stil

Endelig oprandt aftenen, hvor jeg holder den traditionelle kællingeaften for de kvinder jeg kender der har reproduceret sig selv. Her får man muligheden for at tale om alt det vores mænd ikke gider og høre om, og ikke mindst: Vi får mulighed for at tale om DEM. Normalt står jeg selv for maden, men denne gang hyrede jeg en fantastisk kok, Marco, som virkelig forstod at forkæle nogle damer som os...












Stegte kammuslinger på blomkålpure m. salturt, langtidsbagte tomater og hasselnøddevinaigrette